Pauliina Flang

Seksuaaliterapeutti

Miksi minusta tuli seksuaaliterapeutti?

Minulta kysytään hyvin usein miksi minusta tuli seksuaaliterapeutti ja siksi halusin tehdä tähän liittyen blogikirjoituksen. Olen unelmoinut terapeutin työstä jo hyvin nuoresta asti. Ihmismieli on kiinnostanut minua aina.

 

Pohjakoulutus seksuaaliterapeutiksi

 

Seksuaaliterapeutiksi vaaditaan aina jokin pohjakoulutus. Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2004. Tein fysioterapeutin töitä niin palkallisena kuin yrittäjänä monta vuotta. Lisäksi olen kouluttautunut työnohjaajaksi ja uusperheneuvojaksi. Seksuaalineuvojaksi opiskelin Hyriassa. Tämän jälkeen opiskelin seksuaaliterapeutiksi Sexpossa. Toimin tällä hetkellä yrittäjänä Väestöliitossa tarjoten seksuaaliterapiaa, pariterapiaa, uusperheneuvontaa Hyvinkäällä, Helsingissä ja etänä.

 

Miksi en ole erityistason seksuaaliterapeutti?

 

Seksuaaliterapeutti nimike ei ole suojattu eli kuka tahansa voi itseään kutsua seksuaaliterapeutiksi. Seksuaaliterapeutti voi hakea saa suojakseen auktorisointia. Tällöin nimikkeeksi tulee erityistason seksuaaliterapeutti. Tämä tarkoittaa, että seksuaaliterapeutti on lukenut tietyn määrän ammattikirjallisuutta, toteuttanut työtään tietyn määrän tunteja ja käynyt säännöllisesti työnohjauksessa tietyn ajan kuluessa koulutuksen päättymisestä. Tätä varten on toimitettava erikseen raportti koulutuksista ja edellä mainituista suorituksista auktorisointeja tekevälle taholle. Nimikkeellä todistetaan, että seksuaaliterapeutti on toteuttanut todella työtään eikä ole vain “kirjeoppinut”.

Itse en ole tätä tehnyt vaikka kaikki kriteerit täytänkin. Siihen on monta syytä. Suuri syy on, että elämässäni oli tiukka elämänvaihe kun tämä olisi viimeistään pitänyt tehdä (tyttäreni kuolema). Toinen syy on puhdas laiskuus. En jaksanut tehdä kaikkea tarvittavaa paperityötä.

 

Työnohjaus seksuaaliterapeutin työn tukena

 

Olen valmistumisestani asti käynyt säännöllisesti samalla työnohjaajalla. Työnohjaus on ensiarvoisen tärkeää oman ammattillisen kehitykseni kannalta. Lisäksi se pitää työni tarpeeksi laadullisena ja ylläpitää ammatillista hyvinvointiani.

 

Usein kysytyt kysymykset; seksuaaliterapeutti vastaa

 

Seksuaaliterapeutti puhuu asiakkaiden kanssa pelkästään seksistä

Seksuaaliterapiassa puhutaan usein tunteista, uskomuksista, kokemuksista, ihmissuhteista. Seksuaaliterapeutti antaa tietoa seksuaalisuudesta ja seksistä, mutta ei opeta seksiä. Tärkeintä on kuitenkin se, että seksuaaliterapeutin ammattinimike antaa LUVAN puhua myös seksistä. Kysyn myös miten jokin käsiteltävä asia vaikuttaa ihmisen seksuaalisuuteen ja seksiin. Seksuaalisuus on paljon enemmän kuin seksi. Seksuaalisuus on tärkeä osa kokonaisvaltaista hyvinvointiamme.

Seksuaaliterapeutti opettaa asiakkaita kädestä pitäen seksiin

Seksuaaliterapiassa enimmäkseen puhutaan, saatan myös ohjata erilaisia kehollisia harjoitteita, mutta silloinkin asiakas itse tunnustelee mielensä tasolla kehoaan tai omilla käsillä, mutta milloinkaan ei sukupuolielimiään tai muita erogeenisiä kohtia. Seksi on niin paljon muutakin kuin yhdyntä, orgasmi.

Pelottaa, jos seksuaaliterapeutti tuomitsee minut ja seksuaaliset mieltymykseni

Seksuaaliterapeutin ole tarkoitus olla tuomari, joka tuomitsee mikä on oikein ja mikä väärin. Seksuaaliterapeutti on ilmoitusvelvollinen, jos on tapahtunut rikos tai on syytä epäillä rikoksen toteutuvan.

 

Seksuaaliterapeutti kehittää ammattitaitoaan

 

Seksuaaliterapeutin ammattitaidon ylläpitäminen ja itsetuntemuksen lisääminen on tärkeää. Itse pidän yllä ja kehitän omaa ammattitaitoani lukemalla paljon työhöni liittyvää kirjallisuutta. Lisäksi opettelen tuntemaan itseäni paremmin, jotta voin auttaa myös asiakkaitani paremmin heidän asioissaan. Ajattelen, että voin olla terapeuttina asiakkaan asioissa vain siihen asti mihin olen itseni kanssa mennyt.

Käyn tarvittaessa terapiassa jos ilmaantuu asia, joka estää minua toteuttamasta laadukasta terapiaa. Olen lisäksi aloittanut Ihminen tavattavissa- kasvuohjelman. Siinä matkaan syvälle itseeni ja näin itseäni paremmin tutkimalla voin myös olla terapeuttina enemmän ihmisenä ihmiselle.

 

Seksuaaliterapiaan voit varata ajan minulle täältä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *