Pauliina Flang

Mistä aikaa seksille?

Usein parisuhteessa pohditaan mistä aikaa seksille kiireisessä arjessa. Tätä pohditaan paljon myös seksuaaliterapeutin vastaanotollani. Pariskunta saattaa tulla luokseni, koska heidän suhteessaan ei ole enää seksiä tai aikaa sille yksinkertaisesti ei enää arjessa löydy. 

Arjessa aikaa kuluu ja seksi ei ole se tärkein

Arjessa aika kuluu niin moneen. On monia tärkeitä asioita, johon aika päivittäin kuluu. Vaikka satunnaisesti liikenevää aikaa olisikin, seksi ei aina ole se tärkein mihin mahdollisen liikenevän ajan haluaa laittaa.

Seksin vähyyteen tai loppumiseen herätään vasta, kun jompikumpi tai molemmat alkavat kaipaamaan sitä. Joskus parisuhteen haasteet linkittyvät seksin vähyyteen tai puutteeseen. Usein taustalla on kuitenkin haasteita läsnäolossa, kommunikoinnissa tai toisen huomioonottamisessa.

Seksi on niin paljon enemmän kuin yhdyntä tai orgasmi

Seksuaaliterapeuttina haluan, että näkisimme seksin niin paljon laajempana kuin yhdyntänä tai orgasmina. Toivoisin, että ajattelisimme seksin ja rakastelunkin paljon laajemmin. Samalla puolella arjessa – verkkokurssillamme tämä on yksi kantava teema.

Toivoisin, että voisimme ajatella seksiä myös viettelynä, virittäytymisenä, erotiikkana, erilaisin kosketuksin ja katsein. Näitä on paljon helpompi ylläpitää tavallisessa hektisessä arjessa, koska niihin ei tarvitse montaakaan sekuntia.

Seksuaalinen halu sammuu rutiineista

Kangistumme kaavoihin myös seksissä. Seksuaaliseen haluun useimmilla rutiinit ja toistuvat teemat saattavat vaikuttaa alentavasti. Seksistä tulee pahimmillaan samankaltaista ja puuduttavaa. Seksuaalinen halu syttyy monilla vaihtelusta ja monipuolisuudesta.

Seksin ajatteleminen laajemmin on haastavaa. Se haastaa meidät toimimaan hieman toisella tavalla. Miten voin ylläpitää merkitsevillä katseilla ja kosketuksilla seksuaalista virettä parisuhteessamme? Kestänkö jos virittäytyminen ei aina päätykään orgasmiin tai yhdyntään?

 

Seksiä voi harrastaa pienin teoin arjessa

Jos perheessä on lapsia niin silloin seksiä on mahdollista harrastaa myös lasten ollessa läsnä. Halaaminen, käsivarren hipaisu ja merkitsevä katse kumppanille ovat mahdollisia ja ylläpitävät seksuaalista virettä.

Nämä saattavat myös vähentää seksiin liittyvää painetta, jota moni haluttomampi osapuoli parisuhteessa kokee. Seksuaaliterapeuttina kuulen kuinka moni vähemmän haluava kumppani toivoisi enemmän katseita, kosketuksia ja halun virittelyä sekä sytyttämistä sen sijaan että mennään suoraan yhdyntään tai sukuelinhyväilyyn.

Viritä ja viettele!

Kun seksuaalisuus on läsnä ja seksiä ylläpidetään tavallisessa arjessa pienin parisuhdeteoin, ei ole niin valtavaa painetta saada sitä häiriötöntä kahdenkesken aikaa säännöllisesti. Seksistä tulee leikkisempää!

Virittely ja viettely ovat usein asioita, jotka seksistä jäävät puuttumaan, kun parisuhde etenee. Näiden ylläpitäminen onnistuu, kun tietää mistä itse syttyy ja mistä kumppani syttyy.

Seksi on parhaimmillaan tutkimusmatkailua itseen ja kumppaniin. Aikaa seksi ei vaadi tunti tolkulla. Se on pieniä tekoja arjessa päivittäin. Kahdeksan sekunnin suudelmasta on hyvä aloittaa!

Täytä alla oleva lomake ja liity mukaan uutiskirjelistalleni, niin lähetän sinulle kaksi kertaa kuussa vinkkejä merkityksellisempien ihmissuhteiden ja parisuhteen rakentamiseen. Saat myös heti sähköpostiisi maksuttoman oppaan, jossa kerron 4 arkeen sopivaa parisuhdetekoa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *