Pauliina Flang

Seitinohuin säikein -kirja

(1 tuotearvio)

24,90 

Tämä kirja on sinulle, joka olet kokenut elämässäsi menetyksen ja sinulle, joka haluat oppia surusta.

Aikaa tilata joululahjat...

Saatavuus: 68 varastossa

Osasto:

Kun äidin suurin pelko toteutuu

Oman lapsen kuolema on suurin pelko, mitä minulla on ollut. Sain tyttären, joka syntyi kehitysvammaisena. Silloin ymmärsin, että jonakin päivänä suurin pelkoni toteutuu. Lähes yhdeksän vuoden ajan pelko kulki ihoni alla. Tyttäreni kuolemasta alkoivat elämässäni uudet ajanjaksot; elämä ennen ja elämä jälkeen. Seitinohuin säikein- suru minussa tyttäreni kuoleman jälkeen on kirjoitettu surijalta surijalle, ihmiseltä ihmiselle, minulta sinulle. Kirja ei ole ammattiopas suruun, vaikka olenkin ammatiltani seksuaaliterapeutti ja kohtaan työssään ihmisiä erilaisissa elämänhaasteissa.

Kirjani kertoo mitä kaikkea suru saa minut tuntemaan, kokemaan ja ajattelemaan ensimmäisen vuoden ajan tyttäreni kuoleman jälkeen. Menetys muuttaa elämäni ja se vaikuttaa minuuteeni voimakkaasti. Kun kuolema vie jotakin minulle rakasta, ymmärrän, ettei myöskään oma elämäni jatku ikuisesti. Tekstini vievät sinut ihmisyyden ytimeen, pelkoihin, vihaan, häpeään ja rakkauteen. Kirjani saa sinut pohtimaan omaa elämääsi ja sen merkitystä. Kirjani on sinulle, joka olet kokenut elämässäsi menetyksen. Se on sinulle, joka haluat oppia surun monista tunteista.

Kirjasta sanottua:

 

”Nyt tunnustelen itsessäni sitä kaikkea mitä olet kirjoittanut ja kuinka se on vaikuttanut sinuun ja mietin kuinka se (kirja) vaikutti minuun. Kuinka paljon se minussa herätti tunteita ja ajatuksia vuosien taakse ja tähän päivään. Paljon huomasin samoja tunteita itselläni kuin sinä nyt käyt läpi. Huomasin myös, että esim.vihan tunne on minulla jäänyt selkeästi piiloon jonnekin. Luulin, että olin sen kanssa jo sujut, mutta en ihan olekaan. Kirjasi sai aikaan minussa paljon ja tarkoitan tällä nyt hyvässä mielessä.”

”Eilen töistä tultuani postilaatikossa odotti kirjasi. Ihana ajoitus, koska minulla oli oma hetki talo tyhjänä koiraa lukuunottamatta. Luin kirjan eilen, en malttanut laskea käsistäni. Mitä tunteita se herättikään; kyyneleet valuivat välillä niin ettei tekstistä saanut enää selvää, toisaalta iloa, uskoa, valoa. Itse kirja niin upeasti toteutettu, kuvitus ja teksti se herkkyys.  Minulle olet tuon kristallivuoritaulun kaunis ja rohkea Pauliina. Kiitos.”

”Reilu vuorokausi sitten sain käteeni esikoiskirjasi ja tunsin valtavaa iloa unelmasi toteutumisen johdosta.Luettuani ensimmäiset 40 sivua olin käynnyt läpi monenlaisia tunteita tuntien surusi, pelkosi ja häpeäsi, osaan tunteista samastuen, ja ihmetellyt miten hienosti ilmaiset itseäsi. Yli puolenvälin päästyäni ja lopun jo häämöttäessä olin käynyt kirjasi avulla läpi myös omia surujani, menetyksiäni ja kipujani. Olin väsynyt, mutta onnellinen. Onnellinen siitä, että olit kirjasi kirjoittanut. Kirjasi on syntynyt surustasi, mutta myös tarpeestasi sitä tarvitseville. Päästyäni kirjan loppuun olit tehnyt minuun vaikutuksen avoimuudellasi, rohkeudellasi ja viisaudellasi. Olet kirjassasi yhtä alaston kun yhdessä olimme eilen uimalan pukuhuoneessa antaessani sinulle enimmäisen itkunsekaisen lukijapalautteeni. Kirjasi on visuaalisesti kaunis. Sisällöltään runsaasti ajatuksia herättävä, herkkä, voimakas, hellivä, raastava, lohduttava, tunnetiloiltaan käsinkosketeltavissa. Annat surulle äänen. Sanoitat surun seitinohuin säikein.”

”Seitinohuin säikein – Suru minussa tyttäreni kuoleman jälkeen, lukeminen on ollut minulle monella tapaa merkityksellistä.
Kirjan teksti paljastaa avoimen, jopa raadollisen rehellisesti, kuinka moninaiset tunteet ja tunneprosessit surun kohtaamassa ihmisessä heräävät ja myllertävät ja myös sen, kuinka monella tapaa ne surevaan vaikuttavat.
Kirja kuvaa surun kanssa elämistä, surun muuttumista ikäväksi ja elämän jatkamista menetyksen jälkeen. Se herättää myös toivoa.
Kirjan lukeminen auttoi minua pohtimaan omia menetyksiäni ja surujani sekä antoi rohkeutta kohdata ja käsitellä niihin liittyneitä ja liittyviä omia tunteitani. Kirja oli koskettavaa luettavaa ja liikutuin monesti sen äärellä.Sain kirjan luettavakseni  pari kuukautta isäni kuoleman jälkeen. Luin kirjaa luku kerrallaan ja peilasin sen tekstiä omaan akuuttiin suruuni, aikaisempiin surukokemuksiini ja tunteisiini. Löysin paljon yhtäläisyyksiä, mutta myös erilaisuutta, sillä jokaisen ihmisen surussa on omat vivahteensa. Minulle kirjan lukeminen on tukenut paitsi omaa suruprosessiani myös antanut eväitä kohdata tulevat elämäntapahtumat ja niihin liittyvät tunteet. Tämän ensilukemisen jälkeen tiedän palaavani kirjaan yhä uudelleen. Suosittelen lämpimästi kirjan lukemista! ”

”Kiitos Pauliina koskettavasta kirjasta. Sinulla on upea tapa kirjoittaa, niin soljuvaa tekstiä. Sitä on ilo lukea, vaikka aihe on surullinen.”

”Kirjasi oli todella kauniisti kirjoitettu. En voi kuvitellakkaan surunne määrää, mutta voin vain nostaa hattua kuinka ihanasti olet saanut koottua moninaiset tunteet mitä suruun voi kuulua. Itse koen menetykset erittäin voimakkaasti, vaikka en vielä hyvästejä lähimmilleni ole joutunut juuri antamaan. Kyynel silmäkulmassa luin kirjaa, mutta samalla se antaa varmasti monille toivoa että elämä voi jatkua näinkin suuren surun jälkeen. Ei varmastikkaan samanlaisena, mutta ajan kanssa olo helpottuu. ”

”Miten paljon voin sua kiittää tuosta kirjastasi.
Sain sen eilen ja nyt aamu sujahti sen parissa.
Ihanan rohkeaa pohdintaa laajalta skaalalta.
Arvostan rehellisyyttäsi ja aitouttasi ja rohkeuttasi. Kiitos.
Tunteita herätti niin ahdistuksesta armollisuuteen ja rehellisyyteen elämästä sekä lohtuun ja hyväksyntään.”

”Kaunis kiitos kirjasta. Pauliina on osannut ilmaista osuvasti tunteita ja tuntemuksia mitä lapsen kuolema herättää. Kirjassa oli kovin monta kohtaa, jossa tuntui siltä kuin joku toinen puhuisi omalla suulla. Vertaistuki on ollut meille kannatteleva voima, minkä merkitys kuoleman jälkeen korostui. Tämä kirja oli poikkeuksellinen siinä mielessä, että siinä tulee tunteet ja tuntemukset hyvin aidosti esille. On myös riittävän helppolukuinen, joten sitä voi suositella luettavaksi heti menetyksen jälkeen, jolloin ei välttämättä jaksa keskittyä monimutkaiseen tekstiin. Taitavaa työtä. ”

1 arvio tuotteelle Seitinohuin säikein -kirja

  1. Kai Flang

    Olen rinnallasi elänyt suruamme. Olemme yhdessä keskustelleet suruun liittyvistä tunteistamme paljon. Silti kun luin ensimmäistä kertaa kirjasi, huomasin miten syvälle omiin tunteisiini päädyin. Samalla minulla oli lupa tuntea tunteiden koko kirjo. Kiitos kun autat minua käsittelemään elämäni vaikeinta asiaa kirjasi kautta. ShrkpRAI!

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *